Door op “Accepteren” te klikken gaat u akkoord met het opslaan van cookies in uw apparaat voor het verbeteren van websitenavigatie, het analyseren van websitegebruik en om ons te helpen bij onze marketingprojecten. Meer info
AccepterenAlleen essentiële
Door op “Accepteren” te klikken gaat u akkoord met het opslaan van cookies in uw apparaat voor het verbeteren van websitenavigatie, het analyseren van websitegebruik en om ons te helpen bij onze marketingprojecten. Meer info
AccepterenAlleen essentiële

Video transcript

Transcriptie horende bij de video over partnerprogramma, ambassadeurschap en samenwerkingsmogelijkheden.

Audio Visueel
Introductie.
[spreker / audio soort].
Wij zijn DigiHandig. We maken ons hard voor een digitaal inclusieve samenleving.
Harry van DigiHandig loopt door een creatieve ruimte en filmt in selfie mode terwijl hij loopt.
Voor een wereld waarin iedereen Nieuw scherm.
Een foto wordt laten zien waarop een man iets aanwijst op een telefoon en uitleg geeft aan de man naast hem.
online mee doet. Er wordt een foto laten zien van een vrouwen die een telefoon vasthoud. Naast haar zit een kindje knus tegen haar aan.
Want wij vinden dat iedereen recht heeft om op eigen plaats, tijd en tempo te leren over de kansen die internet biedt. Harry van DigiHandig is weer in beeld en filmt in selfie mode.
Wij geloven dat een ketenaanpak nodig is om niet tienduizenden maar miljoenen gebruikers te bereiken. Met een sterk netwerk van partners kunnen we een compleet aanbod realiseren. Waarin je hulp krijgt bij je digitale vragen. Maar ook de leermiddelen zoals DigiHandig om zelf wegwijs te worden. Samen onze partners bouwen we digitaal zelfvertrouwen in onze maatschappij. En dat doen we met partijen als het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Met hulporganisaties zoals Overgang naar Kristel van DigiHandig. Ze staat ook in de creatieve ruimte en filmt ook in selfie mode.
Bibliotheken Er wordt een afbeelding laten zien van een bilbiotheek waarin honderden boeken in kasten te zien zijn.
Buurthuizen Er wordt een afbeelding laten zien van 4 vrouwen die aan 2 ronde tafeltjes zitten. Ze voeren een gesprek en er staat koffie op tafel.
En bijvoorbeeld zorginstellingen Er wordt een afbeelding laten zien waarop een zorgmedewerker met een mondkapje iets laat zien op haar mobiel aan een oudere vrouw die glimlacht.
En met organisaties die hun digitale dienstverlening Kristel van DigiHandig is weer in beeld in selfiemodus.
Toegankelijk willen maken voor zoveel mogelijk mensen. Of eigenlijk voor iedereen. Er wordt een afbeelding laten zien van een kantoortuin met mensen aan het werk.
Wil jij een samenwerking verkennen?Neem contact op met DigiHandig. Harry van DigiHandig is weer in beeld en filmt in selfiemodus.
Eindscherm met informatie van DigiHandig met daarop als titel: Word partner van DigiHandig. Daaronder staat het email adres partners@digihandig.nl. Daaronder staan 3 plaatjes. En rechts daarvan staat een mobiel met een screenshot van de DigiHandig app.
Transcript sluiten
Skip to main content

Werken aan digitaal gemak voor iedereen

Team van Digihandig bezig met het project.

DigiHandig staat voor digitale inclusiviteit. We dragen bij aan een samenleving waarin iedereen online kan meedoen. Want wij vinden dat iedereen recht heeft op de mogelijkheden die het internet biedt.

Team van Digihandig bezig met het project.
Illustratie van een hart.

Maak leren
verslavend leuk

We vinden educatie opnieuw uit en gaan voor effectiever, leuker én vraaggericht leren.

Chatten icoon.

Doe het samen met gebruikers

In gesprek, prototype, test. Iteratie, prototype, test. Geef je gebruikers de hoofdrol.

Investeer in toegankelijkheid

We zetten toegankelijkheid voorop, zodat voor iedereen ook écht voor iedereen is.

Groepsfoto van Digihandig.

Over DigiHandig

Groepsfoto van Digihandig.

Wij zijn DigiHandig, aangejaagd door het New Future Lab en samen met Game Tailors. Een team met een hoge ambitie en goede dosis ontwikkelkracht. Samen met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bijten we ons vast in het vraagstuk van digitale inclusie.

Ontmoet het team
Teamlid afbeelding van Digihandig.

Kristel • Aanjager

Marcel • Accountmanager

JW • Content Specialist

Gerben • Marketing

Foto van teamlid Kees

Kees • Ambassadeur

Teamlid afbeelding van Digihandig.

Olivier • App ontwikkelaar

Teamlid afbeelding van Digihandig.

Rijza • Grafisch ontwerper

Marit • Project Lead

DigiHandig & Co.

Video transcript openen

Man achter de laptop.

We geloven dat een ketenaanpak noodzakelijk is in de weg naar digitale inclusie. Daarom zoeken we zoveel mogelijk de samenwerking op met partners. Samen zorgen voor een sterk aanbod met landelijk bereik én lokale zichtbaarheid. Een aanbod waarin zowel probleemgericht oplossen als vraaggericht leren een plek hebben.

Wil je onze partner worden? Laat het ons weten via:

partners@digihandig.nl
085 060 4087

Video transcript openen

startup in residence logoNew Future Lab logoGame Tailors logoLogo DigiHulp Lijn 0800 1508Alliantie Digitaal Samenleven logoMinisterie van Binnenlandse Zaken en KoninkrijksrelatiesLogo Netwerk Digitale Inclusie Rotterdam

Ambassadeur of partner worden?

Samenwerken met DigiHandig

Veelgestelde vragen

Voor wie is DigiHandig?

DigiHandig is voor alle beginnende smartphonegebruikers. In DigiHandig oefen je  met apps in een veilige omgeving. Ook leer je meer over de mogelijkheden van de mobiele telefoon en hoe je deze bijvoorbeeld opgeruimd houdt.  

Wat kan ik leren met DigiHandig?

In DigiHandig vind je een divers aanbod van lessen voor zowel beginners als gevorderden. Je kan bijvoorbeeld leren hoe je berichten stuurt of hoe bepaalde apps werken. Maar je leert ook hoe je routes kunt plannen met je telefoon of nieuws kunt lezen. Handig!

Hoe kan ik met de lessen van DigiHandig aan de slag?

DigiHandig is gratis op jouw smartphone te zetten. We raden je aan om dit met iemand samen te doen.

Is DigiHandig veilig om te gebruiken?

DigiHandig is gemaakt in samenwerking met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Veiligheid vinden we heel belangrijk. Bij DigiHandig heb je geen account. Dat betekent dat alles anoniem is. We slaan nooit privacy-gevoelige informatie op.

In de oefenomgeving van DigiHandig kun je daarnaast fouten maken zonder dat dit problemen oplevert in de echte wereld. Het is een probeer-omgeving. Zodat je zorgeloost kunt oefenen.

De privacy-verklaring van deze website vind je onderaan deze pagina.

Kan DigiHandig mij helpen met persoonlijke vragen?

DigiHandig heeft zelf geen hulplijn, maar werkt daarvoor samen met de DigiHulplijn.
Professionele medewerkers helpen je op weg met al je vragen over de computer, laptop, mobiel én tablet.

Je belt de DigiHulplijn gratis van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 – en 17.00 uur.

Is DigiHandig geschikt voor alle telefoons?

DigiHandig is geschikt voor bijna alle smartphones. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding.

Hoe verschilt DigiHandig van andere lesmethoden?

In DigiHandig gaan gebruikers zelfstandig aan de slag met eenvoudige instructies en oefeningen, waarin veel herhaling plaatsvindt. Daarin ontwikkelen gebruikers zowel specifieke vaardigheden als kennis over hoe digitale producten werken en welke waarde en risico’s eraan vast zitten. Dit zorgt voor een breder begrip van de smartphone, waardoor kennis beter wordt onthouden en de motivatie hoog blijft.

Bieden jullie ook persoonlijke ondersteuning aan gebruikers?

DigiHandig biedt geen persoonlijke ondersteuning, maar werkt wel samen met partners uit het veld van digitale inclusie. Denk aan de DigiHulplijn, het Informatiepunt Digitale Overheid, organisaties als buurthuizen en bibliotheken, en zorginstellingen. Samen zorgen we voor een vangnet met de juiste kennis, op het juiste moment en de juiste plek.

Wat kan DigiHandig voor mij betekenen?

Je kunt het lesmateriaal van DigiHandig kosteloos inzetten. Vanuit DigiHandig organiseren we samen met partners ook activiteiten en workshops om beginnende smartphone gebruikers op weg te helpen. Daarnaast bieden we trainingen aan vrijwilligers om beginnende gebruikers te ondersteunen bij hun leertraject. Wil je samen optrekken? Stuur een berichtje naar partners@digihandig.nl.

Wat voor partners zoekt DigiHandig?

We kijken breed. Van samenwerkingen met lokale instanties die dichtbij de doelgroep zitten, zoals leerwerkbedrijven, zorginstellingen of buurthuizen, tot aan organisaties die hun digitale apps meer toegankelijk willen maken. We onderzoeken graag wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Voor de maand december 2023 zoeken we specifiek partijen die het leuk vinden om een activiteit te organiseren samen met DigiHandig in het kader van onze lancering.

Ik heb een andere vraag

Kalender

12 juni

10:00-11:30

DigiHandig inloopspreekuur bij KopieKoffie

KopieKoffie in Delft

19 juni

10:00-11:30

DigiHandig inloopspreekuur bij KopieKoffie

KopieKoffie in Delft

26 juni

10:00-11:30

DigiHandig inloopspreekuur bij KopieKoffie

KopieKoffie in Delft

3 juli

10:00-11:30

DigiHandig inloopspreekuur bij KopieKoffie

KopieKoffie in Delft

Installeer de DigiHandig app direct op je toestel of deel ‘m met een ander.

Probeer DigiHandig

Door op deze knop te klikken, word je naar de App store verwezen.

Hoe installeer ik DigiHandig?