Skip to main content
Terug naar overzicht
Op de afbeelding zie je digistarters enthousiast meedoen tijdens een les van DigiHandig om digitaal vaardiger te worden

Lancering van het DigiHandig lespakket

30 augustus 2023, Dordrecht

Graag nodigen we je uit voor de online lancering van het DigiHandig lespakket voor leren over de smartphone. De lancering vindt plaats tijdens de Week van Lezen en Schrijven. Op maandag 11 september van 11 tot 12 uur is er een live uitzending vanuit Bibliotheek AanZet in Dordrecht. Sluit je ook online aan?

Bekijk het lesmateriaal

Oefenen met de smartphone met Digihandig

DigiHandig maakt leren over de smartphone eenvoudiger, veiliger en leuker. Sinds de lancering in november 2022 hebben al meer dan 3.500 mensen de stap gezet om te oefenen met DigiHandig. 

Vanuit bibliotheken en buurthuizen kregen we al snel na de lancering de vraag: hebben jullie ook een lespakket waarmee we workshops over de smartphone kunnen organiseren? 

Inmiddels kunnen we zeggen: ja! Het DigiHandig lespakket is er. 

Het pakket is gemaakt, getest en verbeterd met 10 partners

Bij de ontwikkeling zijn 10 bibliotheken en buurthuizen nauw betrokken geweest. We luisterden naar wat voor hen belangrijk was om de materialen succesvol en laagdrempelig in te zetten. We maakten een eerste versie, deden tests op locatie en hebben de materialen verbeterd.

En nu zijn we er klaar voor om de materialen van DigiHandig gratis beschikbaar te stellen aan alle bibliotheken, buurthuizen en alle andere organisaties die zich inzetten voor digitale inclusie en basisvaardigheden.

Lancering: sluit aan bij de live uitzending over het DigiHandig lespakket

De live uitzending vindt plaats op maandag 11 september van 11 tot 12 uur. Sluit aan en kom alles te weten over DigiHandig en hoe jij de lesmaterialen kunt inzetten. Kosteloos. Het programma vindt je verderop op deze pagina. 

We kijken er naar uit je bij de live uitzending te zien!

Bekijk het lesmateriaal

Het programma


11.00 - 11.10 Inloop

11.10 - 11.15 Welkom en introductie - Kristel Thieme, oprichter bij DigiHandig en New Future Lab

11.15 - 11.20 Het belang van een digitaal inclusieve samenleving - Nicolette Faneyte, senior beleidsmedewerker bij Ministerie van BZK

11.20 - 11.25 Digitale vaardigheden en de Week van Lezen en Schrijven - Bart van Aanholt, Coördinator basisvaardigheden bij Bibliotheek AanZet

11.25 - 11.35 Kennismaken met het DigiHandig lespakket - Harry Roode, Innovation Lead bij DigiHandig en New Future Lab

11.35 - 11.40 Ervaringsverhaal: als organisatie aan de slag met het DigiHandig lespakket - Declan Mackrodt, Coördinator digitale basisvaardigheden bij Bibliotheek AanZet

11.40 - 11.45 Ervaringsverhaal: hoe is het om als digistarter deel te nemen aan groepslessen met DigiHandig

11.45 - 11.50 Afsluiting en vooruitblik - Kristel Thieme

11.50 - 12.00 Ruimte voor vragen

Bekijk het lesmateriaal

Toegankelijkheid


Bij de sessie is er helaas geen live ondertiteling. Om het verhaal wel (snel) toegankelijk te maken voor iedereen nemen we de sessie op. De opname zal worden ondertiteld en er zal een transcript worden uitgewerkt. De opname sturen we op naar alle mensen die zich hebben aangemeld.

Kijk live meeDownload het rapport

Installeer de DigiHandig app direct op je toestel of deel het met een ander.

Probeer DigiHandig

Door op deze knop te klikken, word je naar de Appstore verwezen.

Hoe installeer ik DigiHandig?